08-07-09

vierde keer, goede keer

... een grote stap voor de mensheid, ....

 

drie keer begon ik al eerder aan start to run, en nooit geraakte ik verder dan les 2: 2 minuten aan 1 stuk lopen was een brug te ver voor mij. Last van een slapende voet, overgewicht, geen adem, 0,0 conditie (alhoewel het met fietsen wel lukt?), ... Ik heb les 2 wel al 10 keer gedaan en nooit tot een goed einde gebracht.

Tot onlangs 2 goede vriendinnen samen over de eindstreep kwamen in Torhout - Nacht van West-Vlaanderen en er 10 km hadden opzitten! Ik stond er ook aan de eindstreep, om truitjes en drank uit te delen!

Nadat ik hun ontlading had gezien wou ik ook terug proberen, deze keer kreeg ik de VOLLE steun van mijn konijn (die ondertussen een haas is geworden)***

Ik begon te lopen in de bossen, mét hartslagmeter (met liefde door konijn uitgeleend), mp3, een basisprogramma van my asics én mijn konijn. De slapende voet heeft het konijn opgelost door er een dunne binnenzool uit te halen, waardoor de schoen binnenin ruimer wordt.

Het konijn vond meteen dat ik er veel te snel vandoor ging, dat ik goed zot was en het nooit zou halen op die manier. Dus ging ik trager lopen, en zit ik nu al aan 3 x 4 minuten lopen: verder dan ooit tevoren én ik beleef er plezier aan, wat wil je nog meer!

Toen ik vandaag mijn "droomschoenen" tegenkwam in Decathlon, heb ik geen moment getwijfeld om ze te kopen, ook al weet ik dat tegenover dergelijke investering ook een serieus engagement zal moeten staan! Maar ik ga ervoor! 4 km is het eerste doel, tegen half september!

21:28 Gepost door Calamity Jane in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Ik heb er bewondering voor! Ik weet hoe lastig het kan zijn. Ik krijg me zelf niet over de streep om terug te beginnen omdat ik het nooit écht leuk heb gevonden. Misschien een enkele keer dat het totaalplaatje compleet was: nieuwe outfit, heerlijk zonnetje, zonnige nummers op m'n mp3 en de blauwe hemel en groene gras... het gaf me het gevoel dat ik in een reclamespotje liep! ;-) Maar dat gevoel heb ik nooit meer weten te evenaren! :D
'k Hoop echt dat je er in slaagt! Te lezen dat je er ook echt plezier in hebt, is een goed teken! Volhouden hé... ik zal duimen!

Gepost door: Bérénice | 09-07-09

Straks zijn jullie de familie Haas! Proficiat hoor! Ik doe het je niet na! Hihihi
Liefs,

Gepost door: Bientje | 10-07-09

Die droomschoen is vast en zeker een goeie zet geweest, nu moét je wel resultaat boeken, haha!

Maar als je al 3 keer 4 minuten kan, dan kun je de rest met veel trainen vast ook wel!

Liefs,
Inge

Gepost door: inge | 11-07-09

Niets heerlijker dan lopen. Ik weet niet wie uw konijn is, maar 'k kan er mij wel wat bij voorstellen, en konijn heeft gelijk: hoe trager hoe beter !!!!!!!!!!! Vertellen ze bij start-to-run wel voldoende dat je tijdens het lopen moet kunnen praten ? Als dat niet lukt loop je te rap.
En.... regelmaat is ook belangrijk. En nog iets: niet panikeren als het eens een week minder goed gaat: alles in 't leven is met ups en downs, ook het lopen en de konditie.
Een hartslagmeter is misschien wel leuk, maar in 't begin eigenlijk overbodig, want de meeste gegevens die die te vinden zijn over dat onderwerp zijn eigenlijk meer voor min of meer getrainde personen. In 't begin: lopen op 't gevoel en vooral.... traag.
Volgend jaar de 20 km van Brussel ?

Gepost door: Geert | 12-07-09

ik ben benieuwd hoe ver je nu al gevorderd bent! Volhouden maar ,dan beleef je er echt plezier aan.

Gepost door: magda | 16-07-09

Veel succes !

Gepost door: els | 17-07-09

De commentaren zijn gesloten.