17-10-08

piep!

hier ben ik nog eens!

sorry, te druk gehad!

vorig weekend mosselsouper op school voor 400 man georganiseerd, morgen paëllafeestje voor mijn ventje en een maatje hun 40e verjaardag!

Je mag 2 keer raden wie de paëlla maakt? inderdaad: bibi dus!

Het onderstaand recept maak ik dus voor 80 man, reken alles dus maal acht en dan weet je wat ik morgen allemaal nog moet doen!!!

Als het hier dus volgende week weer eens wat stillekes is, sorry, maar dan lig ik languit in de zetel!!!!

 

Een Paella recept.

 

Ingredienten (voor ongeveer 10 personen)

 

  • 1 kilo rijst
  • 10 kippeboutjes
  • 10 kippevleugels
  • Olijfolie (300 ml)
  • Pikante Chorizo worst 250 gr
  • 2 citroenen
  • 10 of meer mooie Scampi’s met kop (idem als hieronder)
  • 300 gr scampi’s (mag uit diepvries, maar moeten ontdooid zijn)
  • 1 à 2 kilo verse mosselen
  • Inktvisringen 300 gr
  • Roze garnalen 300 gr
  • Zeevruchten naar keus (clams, venusschelpen,...)
  • Een paar mooie uien
  • Rode en groen paprika totaal 3 à 4
  • Courgettes 2
  • Een paar spaanse pepertjes
  • Busseltje verse bladpeterselie.
  • Bolleke look
  • Kippe en vis bouillon (poedervorm)
  • Peper, zout, paprika, saffraan (je kan ook curcuma gebruiken, dat geeft niet echt smaak maar de kleur heeft hetzelfde effect en is stukken goedkoper)

 

 

Bereiding:

 

  • Groenten grof versnijden, alle vis ontdooien, bouillon en saffraan oplossen in water. Eventueel de rijst spoelen.
  • Kip goed kruiden en mooi aanbakken in olijfolie tot bijna gaar, uit de pan nemen.
  • Voeg extra olijfolie toe aan de pan en stoof de groenten samen met de chorizo voor ongeveer 10 à 15 minuten.
  • Voeg nu de rijst, de look en de spaanse pepertjes toe, alles goed roeren zodat alles onder de olie zit. Eventueel bijkruiden met paprika, cayenne, tumerick, .... naar smaak, opletten met zout!!!!
  • Voeg nu de bouillon toe (enkele liters, daarna eventueel bijvoegen als de rijst nog niet gaar is) even omroeren en laten garen op zacht vuurtje.
  • Als de rijst halweg is (zeker niet te vroeg anders rubbervis...), alle vis toevoegen en een beetje onderduwen in de rijst zodat het kan garen.
  • Alles in de gaten houden dat het niet aanbakt en af en toe eens voorzichtig omroeren.
  • Als de rijst gaar is, vuur afzetten en pan afwerken met gehakte peterselie en schijfjes citroen.

18:48 Gepost door Calamity Jane in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Ik zou het je niet nadoen Ann! Succes ermee!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 18-10-08

Ziet er lekker uit, 'k zal het eens moeten proberen.
Prettig weekend !

Gepost door: Mamapippa | 18-10-08

Ann, lig je al uitgeteld in je zetel? Mag gerust als je dat allemaal voor mekaar hebt gekregen.

Gepost door: magda | 19-10-08

Voor 81 man !!!
Ik eet ook mee !

Gepost door: els | 20-10-08

allemachtig daar heb je wel werk aan hoor...blij dat ik het niet hof klaar te maken. ik zou zelf ook gaar zijn..hihi

Gepost door: Anita | 20-10-08

mensenlief.. wat een energie.... moet fantastisch zijn om dit te kunnen! Is er nog iets over? grtjs

Gepost door: moekemama | 20-10-08

*** Heel fijne maandag
Groetjes

Gepost door: illness | 20-10-08

De commentaren zijn gesloten.