10-09-08

bongo!

Met de bongobon kids die we van Nele en familie kregen, zijn we zondag naar het Stoomcentrum in Maldegem geweest! 2 volwassenen en maximum 3 kinderen mochten er mee, dus hadden we een plekje over: Marie was uitverkoren om met ons mee te gaan! stoomtrein maldegem

 Ondanks dat de kinderen de stoomtrein al een paar keer hadden gedaan ter gelegenheid van de intrede van de Sint, vonden ze het toch een heel leuke belevenis. Vooreerst zijn we meegereden op een smalspoor treintje (dit is het type treintje dat ook in Boudewijnpark en zo rijdt volgens mij): het treintje neemt je mee een eindje door Maldegem. De trein moet er stoppen voor sommige overwegen wat voor de jongens natuurlijk véél leuker is dan in een pretpark, waar de overwegen nep zijn. Hier staan echt wel échte auto's aan de overweg!

stoomtrein smalspoor Toen volgde een rondleiding door de werkplaats / museum door een gepassioneerd vrijwilliger die doordeweeks een gewone maatschappelijk assistent is, maar in het weekend zijn passie bij de treinen kan botvieren, ...

Na de rondleiding werd onze gids machinist op de stoomtrein die ons naar Eeklo bracht. De stoomtrein wordt getrokken door een poolse locomotief en is nog niet zo lang in dienst op het traject. De jongens waren zo vol bewondering dat ze bij het wisselen in Eeklo mee mochten IN de locomotief (waar het wel héél warm is hoor!)

 

stoomtrein samen Jefke had er voor we

vertrokken niet veel zin in, maar moest nadien toch toegeven dat het héél erg leuk was geweest! Dus ook voor grotere jongens blijft het een leuk avontuur!

06:47 Gepost door Calamity Jane in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Tof.
Wij zijn met die bongobon naar Le Pass in Frameries geweest en hebben een boottocht in Oostende gedaan.
Ook leuk.

Gepost door: els | 10-09-08

Heel leuk hé? Wij gingen ooit naar Sinterklaas op de stoomtrein.
Liefs,

Gepost door: Bientje | 10-09-08

De commentaren zijn gesloten.