10-08-08

bouquet garni

Na een week alpen in grote groep trokken we op zaterdag 550 km zuidwestelijker naar Homps, een onooglijk maar prachtig dorpje aan het canal du midi. Toen bleek dat mijn vriendin van het eerste uur de week daarvoor in Siran had doorgebracht (op amper 10 km daarvandaan) én bovendien diezelfde zaterdag naar huis zou vertrekken, besloten vriendin en ik plannen te smeden!

Zij zou in ons huisje komen logeren, mét haar gevolg: ons huisje is geschikt voor 6, dus dan kan er volgens de logica van de keyser ook 8 man in, ... als er 2 op een luchtmatras zouden slapen!

Wij dus vanuit de alpen vertrokken naar Homps, mét wat file onderweg, ietwat langer onderweg dan voorzien én mijn lieflijke echtgenoot (die steeds als een minister in de auto op de passagiersstoel mag plaatsnemen) begint voorwaar te sms'en. Nu weet je, als je van hem een sms krijgt dat dat meestal maar een paar woorden bevat zoals: "spaghetti in de frigo, tot vanavond, kus" of "heb brood gekocht, kus". Wanneer je vanop zijn gsm een langere sms krijgt, dan ben je er al bijna zeker van dat deze van mijn hand is.

Mijn nieuwsgierigheid is natuurlijk snel gewekt, ik wil wel weten wie er een boodschap van mijn liefste krijgt. "Ik stuur een sms naar vriendin om te laten weten dat we later zullen zijn!" Dat ik dat al gedaan had bleek geen doorslaggevend argument te zijn, vriendin ZOU een sms van hem krijgen.

En bij aankomst in Homps komt vriendin met een "bouquet garni" af voor mij, gekocht op vraag van mijn liefste, ... zodat er ook in ons vakantiehuisje bloemetjes zouden staan voor mij.

Ik heb ze vrijdagavond met tranen in de ogen in de vuilbak gegooid, tranen om de mooie herinnering van twee heel dierbaren die onder één hoedje spelen om mij te verrassen en tranen in de ogen omwille van de vakantie die voorbij was!

En wat stond er op onze tafel toen we gisteren thuiskwamen? Juist ja, een "bouquet garni", even kleurrijk als de Franse van een week eerder, terug van vriendin, maar nu niet op vraag van mijn liefste, ... maar om ons te bedanken en welkom thuis te heten. (onze "guardien" hier had haar binnengelaten.)

 

bouquet garni

19:46 Gepost door Calamity Jane in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.